فاطمه ، فاطمه است - بـوی خـوش ظـهـور
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فاطمه ، فاطمه است - بـوی خـوش ظـهـور

خانه |صفحه ی مشخصات | پست الکترونیک

فاطمه ، فاطمه است

السلام علیک یا فاطمه الزهراء

 

اسم آن مخدرّه فاطمه است و برای آن بزرگوار هشت لقب ذکر کرده اند: صدیقه، راضیه، مرضیه، زهرا، بتول، عذرا، مبارکه، و طاهره. از بعضی روایات استفاده میشود که زکیّه و محدّثه از القاب آن مخدره است و کنیه او ام ابیها است. 

عمر آن بزرگوار تقریباً هجده سال است. در روز جمعه بیستم جمادی الثانی سال پنجم بعثت به دنیا آمد و سال یازدهم از هجرت، سوم جمادی الثانی به دست گردانندگان سقیفة بنی ساعده شهید شد.

شخصیت حضرت زهرا را با این بحث کوتاه نمی توان معرفی کرد و آنچه را در اینجا آورده می شود قطره ای از دریای فضیلت آن صدیقة شهیده است.

شخصیت اسلامی از دو راه یافت می شود: از راه نسب و از راه حسب و فضایل نفسانی. شخصیت نسبی که اسلام آن را پذیرفته است تحت تأثیر عوامل مختلفی است. قانون وراثت، تغذیه از راه مشروع، تأثیر محیط، تأثیر همسر و رفیق، اولاد صالح و غیره در تشکیل چنین شخصیّتی نقش دارند. زهرا سلام الله علیها از نظر قانون وراثت، پدری چون رسول گرامی دارد که به گفتة‌ سعدی همة مراتب انسانیت را به کمالاتش پیموده است. همة تاریکیها به جمالش روشن شده است و همة صفات او در انتهای خوبی است .

در روایات آمده است که زهرا به قدری روی پا ایستاد و عبادت کرد که پاهای او متورم شد. حضرت حسن علیه السلام می گوید، مادرم از او ل شب تا صبح عبادت می کرد و هر گاه از نماز فازغ می شد به دیگران دعا می کرد. از او پرسیدم که چرا به ما دعا نکردید؟ فرمود: عزیز من اول دیگران، سپس ما ـ الجارثمّ الدّار.

تسبیح حضرت زهرا بسیار با فضیلت است. امام صادق فرموده: «تسبیح جده ام زهرا نزد من از هزار رکعت نماز بهتر است.» می گویند: زهرا برای کمک، خادمه ای لازم داشت و گرفتن خادم و خادمه در آن زمان رایج و بلکه لازم بود چون زهرا(ع) بر رسول الله وارد شد قبل از آنکه در این مورد چیزی بگوید، پیامبر فرمود: زهرا جان می خواهی چیزی به تو یاد دهم که بهتر از دنیا و آنچه در آن است باشد؟ و تسبیح مشهور را به او یاد داد.

زهرا سلام الله علیها با خوشحالی تمام به خانه بازگشت و به امیرالمؤمنین عرض کرد با دعایی که از پدرم صلوات الله علیه گرفته ام خیر دنیا نصیب من شده است.

سخاوت و ایثار زهرا

مفسرین شیعه و سنی اتفاق دارند که روزی زهرا(ع) با اطرافیانش روزه بودند در هنگام افطار فقیری رسید و ازآنها چیزی خواست. زهرا و پدرش و شوهرش و بچه هایش و خادمه اش افطار خود را به آن گدا دادند. زهرا برای افطار روز بعد نانی تهیه کرد یتیمی آمد زهرا نانرا به یتیم داد. در مرتبه سوم نانی تهیه نمود، اسیری آمد و افطار خود را به او داد و بالاخره هر سه شب را بدون افطار صبح کرد و آیة شریفه نازل شد: و یطعمون الطّعام علی حبّه مسکینا و یتیما و اسیرا. انّما نطّعمکم لوجه الله لا نرید منکم جزاء ولا شکورا!

«و اطعام کردند طعامی را که دوست داشتند به مسکین و یتیم و اسیر. جز این نیست که این کار را فقط برای خدا می کنیم و از شما جز او سپاسی نمی خواهیم.»

در حق فاطمه چه می توان گفت که پیامبر گرامی چون بر زهرا وارد می شد یا زهرا بر او وارد می شد، چهره زهرا، سینة زهرا، دست زهرا را می بوسید، او را استقبال می کرد و به جای خود می نشانید و می فرمود: من بوی بهشت را از سینة زهرا استشمام می کنم. ولی همین زهرا به قدری برای دیگران متواضع است که وقتی امیرالمؤمنین از او اجازه می خواهد که کسانی بر خانه زهرا وارد شوند، زهرا با آنکه از این ملاقات سخت بیزار است، امّا چون علی می خواهد، آن بانوی متواضع در مقابل شوهر می گوید: خانه، خانة تو و من هم کنیز تو هستم.

زنی می آید و از زهرا مسئله ای سؤال می کند اما چون بیماری فراموشی دارد، ده بار بر می گردد و مسئله را سؤال می کند. در بار دهم از زهرا عذر خواهی می کند و زهرا در جواب می فرمای : »در هر بار، پروردگار عالم به من پاداشهای زیادی عنایت می کند، پس تکرار سؤال تو عذر ندارد.«

زهرا سلام الله علیها وقتی پدر بزرگوارش فضة خادمه را به او داد به دستور پدر کارهای خانه را قمست کرد: یک روز زهرا کارها را انجام می داد و روز دیگر نوبت فضّه بود.

نباید فراموش شود و بانوان باید بدانند که زهرا و همة اهل بیت، سر مشق زندگی ما هستند، همه باید از پیامبر گرامی و خاندان او سرمشق بگیرند. قرآن چنین دستور می دهد.

لقد کان لکم فی رسول الله اسوة حسنة‌ لمن کان یرجوالله والیوم الآخر..

به تحقیق که رسول خدا سرمشق است برای کسانی که امید به خدا و روز جزا دارند.

ما اگر سعادت دو جهان را بخواهیم باید پیرو رسول اکرم و اهل بیت گرامی او باشیم. بانوان اسلامی وقتی به سعادت می رسند که د رعفّت، ایثار، فداکاری، مردم داری، شوهر داری، خانه داری و تربیت اولاد، پیرو زهرا سلام الله علیها باشند.

صاحب وسایل الشیعه در جلد دوم وسایل، قضیه ای از زهرا نقل می کند که همه مخصوصاً بانوان اسلام باید به آن توجه داشته باشند.

مضمون همة روایات چنین است: فضة‌خادمه در روزهای آخر عمر زهرا او را مهموم و مغموم یافت علّت را پرسید: زهرا گفت: »چون جنازة مرا بلند می کنند حجم بدن من نمایان است و نامحرم حجم بدن مرا می بیند.« فضه می گوید شکل عماری را برای زهرا رسم کردم و گفتم در عجم رسم است افراد با شخصیت را در عماری بگذارند. همه می دانیم که وصیّت مؤکّد کرد که امیرالمؤمنین او را شب غسل دهد و کفن و دفن کند و کسی را هم خبر نکند.


نوشته شده توسط محمد شولایی در جمعه 85/3/19 و ساعت 10:55 عصر | نظرات دیگران()

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
درباره خودم
فاطمه ، فاطمه است - بـوی خـوش ظـهـور
محمد شولایی
مولای مهربان غزل های من ،سلام* سمت زلال اشک های من آقای من، سلام* ما بی حضور سبز تو، اینجا غریبه ایم * دستی، سری تکان بده،آقای من سلام
لینک به وبلاگ
منوی اصلی
 RSS 
صفحه نخست
پست الکترونیک
صفحه ی مشخصات
خانگی سازی
ذخیره کردن صفحه
اضافه به علاقه مندیها
فهرست موضوعی یادداشت ها

دل نوشته های پیشین

آمار وبلاگ
بازدید امروز : 119
بازدید دیروز : 26
مجموع بازدیدها : 189114
یاران آشنا
پر پرواز
نور
طراحی وب سایت download دانلود .بازی. تم.موبایل.نرم افزار.کرک.کد
کلام دل
گل نرگس
صمیمانه ها(یک دعای متفاوت)
پهلوان خورشید
شمیم بهشت
آسمانی (حتما یک سری بزن)
چشم دل
یا صاحب العصر و الزمان
مذهب عشق

منتظران دوست































خبر نامه
 
وضعیت من در یاهو
یــــاهـو

صلواتی بر محمدوآل پاکش

موسیقی وبلاگ
ذکر ایام هفته
سخنی گهربار از رسول مهربانیها
رتبه سایت در گوگل
PageRank
تقویم روز
مترجم وبلاگ
وضعیت من در یاهو
خطاطی کن
خطاطی نستعلیق آنلاین
فال حافظ بگیر
نمایش وضعیت آب و هوا
شناسایی وضعیت دوستان در یاهو
جستجو در وبلاگ
montazerezohour.ParsiBlog.com اللهم عجل فی فرج مولانا صاحب الزمان